dijous, 22 de maig del 2008

L'INDISCRET. NÚM. 79. MAIG 2008. Butlletí informatiu de la Biblioteca del Mil•lenari


BIBLIONOVETATS

Lourdes, 1858. Bernadette Soubirous és una nena malalta que assegura haver vist una senyora amb un vestit blanc en una cova de les proximitats de la vila. A partir d’aquell moment, la vida quotidiana del poble es trastoca i els veïns comencen a elucubrar qui podia ser aquella dona vestida de blanc. Ningú no havia vinculat les aparicions amb el fet religiós. Però un sacerdot de Lourdes suggereix a Bernardette que la protagonista de les seves visions és la Mare de Déu. Així és com Pep Coll construeix un retrat dels orígens d’un dels santuaris més importants del catolicisme. Amb aquesta biografia novel•lada, l’autor lleidatà ha guanyat la 48a edició del Premi Sant Jordi de novel•la.

AQUEST LLIBRE PORTARÀ CUA...
Telenotícies TV3 Televisió de Catalunya- 22/05/2008
L'intent de boicot té l'efecte contrari
"Les senyoretes de Lourdes", l'últim llibre de Pep Coll, s'ha convertit en el centre d'una inesperada polèmica. Ahir es presentava a Tremp i el rector del poble va demanar als trempolins que no hi anessin, perquè considera que el llibre és ofensiu per als devots de la Mare de Déu. La crida, però, no va tenir gaire èxit.
http://www.tv3.cat/ptv3/tv3Video.jsp?idint=455749#

1 comentari:

Anònim ha dit...

No he llegit el llibre però, la "ressenya" feta pel Mossen de Tremp http://www.lavanguardia.es/free/edicionimpresa/res/20080520/53466500399.html

ha aconseguit que la biblioteca s'ompli de gom a gom.
http://www.tv3.cat/ptv3/tv3Video.jsp?idint=455749

Si algú l'ha llegida, podria deixar la seva opinió ? La recomaneu ? Gràcies !