dilluns, 15 de setembre del 2008

ENCREUAT AMB MÉS PARTICIPACIÓ A VILADECAVALLS




BONES PRÀCTIQUES
Viladecavalls finalitza l'encreuat més gran del món

La Biblioteca Pere Calders de Viladecavalls va celebrar l’11 de setembre l’acte de cloenda de Viladecavalls té la paraula, una iniciativa que ha convidat els habitants del municipi a completar el mot encreuat més gran del món en castellà, format per 16.855 definicions i 44.100 caselles. Realitzat per un veí de Viladecavalls, estava previst que l’enigma fos resolt al llarg de tot l’any però l’èxit de participació va fer que en pocs mesos s’enllestís.
Foto de: http://www.sabadellpress.com/

11/9/2008 AL GRA // ENTREVISTA AMB ROMÀ CERVELLÓ, AUTOR DE L'ENCREUAT GEGANT
Romà Cervelló: "Els encreuats són també una
manera d'aprendre"
Extret de: http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=542810&idseccio_PK=1026
Romà Cervelló. Foto: JULIO CARBÓ
MÒNICA TUDELA
ENTREGA DE CERTIFICATS.

Biblioteca de Viladecavalls.

A les 19:00 hores.

Romà Cervelló, veí de Viladecavalls, va revolucionar el poble l'abril passat al presentar en societat el seu Encrreuat Gegant, amb 18.855 definicions i 44.100 caselles, i animar tots els veïns a resoldre'l. Només han calgut menys de cinc mesos i avui, tots els que han ajudat a resoldre l'enigma, rebran el seu certificat.
--Viladecavalls té 7.225 veïns. ¿Quanta gent calcula que s'ha animat a participar en aquesta iniciativa?-
-És difícil fixar-ne el nombre exacte. Hi ha hagut uns 400 participants, però segur que ha ajudat a resoldre'l encara més gent, ja que una família, per exemple, pot tenir cinc o sis membres, i alguns fulls segur que han estat resolts per més d'una persona.
--¿Com han rebut els veïns la seva idea de fer un encreuat gegant?-
-Ha sigut un èxit total. Fins i tot ha vingut gent de fora del poble que s'ha donat d'alta a la biblioteca per poder-hi participar. A més a més, a la biblioteca no s'havien prestat mai tants diccionaris i enciclopèdies com en aquests últims mesos.
--L'encreuat és el més gran en castellà. ¿Anirà al Guinness?-
-Sí. Aquesta és la intenció. A partir d'avui s'enviaran totes les certificacions de participació i el procés per entrar al Llibre dels Rècords segueix endavant.
--¿Algun consell per als que volen fer encreuats?-
-És important no arriscar-se. Assegurar-se que les primeres definicions estan bé i deixar les difícils per al final. També hi ajuda fer les paraules curtes primer i deixar les llargues per després.
--¿Quines són les virtuts d'un encreuat?-
-Moltes. Fer encreuats també és una forma d'aprendre. Fan falta diccionaris, consultar paraules...