dijous, 26 de febrer del 2009

POLÈMICA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ A SANT CUGAT


Aplaudim que s'acosti a la nostra comarca: La 27a Setmana del Llibre en Català, que se celebrarà a Sant Cugat del Vallès del 6 al 15 de març. Divendres, 6 de març, a les 12 del migdia, al claustre del Monestir de Sant Cugat tindrà lloc la inauguració, i a continuació podrem gaudir de l'espectacle Poesia i Llibertat, basat en textos de Schiller i música de Haydn amb les interpretacions de Carme Sansa, Sílvia Bel i el quartet de corda de la Camerata de Sant Cugat.
Aquest mateix espectacle, en una versió més extensa, el podrem tornar a veure a la clausura, el diumenge 14 de març a les 5 de la tarda. També acollirà una trobada de la comunitat virtual "Qué llegeixes".

La "Setmana del Llibre" es trasllada de seu, amb el risc de perdre públic, va estar a Barcelona a les Drassanes Reials, Plaça Catalunya i a la plaça de la Catedral. Es veu que el Consistori barceloní, va desistir en la seva realització per disminuir l'ocupació de la via pública i per altres discrepàncies amb la Cambra del Llibre de Catalunya. El Gremi de Llibreters, per la seva banda, ha anunciat que deixa l'organització la Setmana del Llibre en Català com a protesta contra la seva ubicació.
Ferrocarrils de la Generalitat crearà un bitllet especial de 3,5 euros d'anada i tornada a Barcelona per acostar la setmana. Però la resta de Catalunya que no viu a Barcelona, no tenim dret a descomptes culturals!