divendres, 20 de març del 2009

LES BIBLIOTEQUES ESCOLARS ES DEIXEN A LA BONA VOLUNTAT DELS "MESTRES JUBILATS"?


Segur que heu seguit als mitjans de comunicació informació sobre les reiterades manifestacions de mestres, alumnes i de la comunitat educativa per les intencions de la nova llei d'educació catalana. No ens ficarem en la qüestió educativa, que ja valoren els col.lectius implicats; ni en la intenció d'allargar les vacances dels nostres fills en dates intempestives (si en tenim), ....; només comentarem la retallada sistemàtica que patirà la "pobreta" biblioteca escolar del nostre país, que fa quatre cursos era un projecte educatiu "punt.edu", amb el què es rebia una subvenció del Departament d'Ensenyament, formació en biblioteconomia i mitja persona per la biblioteca escolar. Es continúa convocant aquest projecte; però rebaixant les condicions.
Des de les biblioteques públiques i com a pares, intentarem fer tot el possible com fins ara. Però cal reivindicar unes biblioteques escolars dignes tal com promulga el Manifest per la biblioteca escolar i les Directrius per a la biblioteca escolar IFLA/UNESCO.
Segons paraules d'assistents a les darreres "Jornades de biblioteques escolars", en aquest sentit el Departament d'Ensenyament de la Generalitat reb un uuuuuuuuh!!!! de protesta.

Feu una ullada al paràgraf en qüestió:
Projecte de Llei d'Educació de Catalunya
ART. 95. Mesures per a la protecció i la valoració de la funció docent
3. L’Administració educativa ha d’afavorir l’aprofitament de l’experiència professional del professorat jubilat i dels inspectors d’educació jubilats que ho desitgin mitjançant la seva incorporació als centres i als serveis educatius, sense ocupar llocs de plantilla, per desenvolupar-hi, entre altres, tasques relacionades amb la direcció de la formació del professorat de nou ingrés, les activitats de reforç i
els plans d’ús de biblioteques i d’animació a la lectura, o altres d’anàlogues.
Enllaç al projecte de llei per si voleu ampliar informació: http://www.lleieducacio.cat/wsc_content/pics/mediabox/original/121733080511.pdf

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es podria afegir que, sortosament, s'han presentat esmenes per part dels partits a govern que modifiquen aquest tex.