divendres, 5 de setembre del 2008

EL SERVEI "DIARIS DEL MÓN", A LA NOSTRA COMARCA DES DEL 2006 A TRAVÉS DE LA BCT




Extret de:


Dilluns, 14 de juliol de 2008 - 13:37 h
11 noves biblioteques ofereixen el servei "Diaris del Món"
"Diaris del Món" és un servei que permet oferir als usuaris de les biblioteques públiques la premsa internacional del dia en format imprès
Des del mes de juliol 11 biblioteques públiques catalanes més disposaran del servei “Diaris del Món". La Generalitat de Catalunya proporciona la subscripció a 32 biblioteques del territori català i la Diputació de Barcelona a 29 biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona.

Gràcies a la tecnologia via satèl·lit, les biblioteques poden accedir a les versions del dia d'uns 200 diaris de 60 països i en 20 llengües diferents. Cada dia, les biblioteques imprimeixen a mida real (DIN A3) els diaris que més s'ajusten al perfil dels seus usuaris.

Aquest servei permet obtenir amb immediatesa una còpia exacta de l'edició en paper dels diaris que es publiquen arreu del món. Això dóna un gran valor d'actualitat, més enllà de les edicions digitals dels propis diaris, que normalment són resums de l'edició en paper.

Es tracta d'un servei de gran utilitat adreçat a un públic molt divers que permet oferir una visió multicultural de la societat. Les persones nouvingudes i els turistes poden seguir l'actualitat del seu país i els estudiants d'idiomes poden practicar la llengua que estudien.

Al costat de diaris com Washington Post, Le Monde, La Stampa o Frankfurter Allgemeine Zeitung els usuaris disposen de títols com Clarín (Argentina), Tianjing Ribao (China), El Colombiano (Colombia), El Universo (Ecuador), Manila Times (Filipinas), De Telegraaf (Holanda), Prajavani (India), Jamaica Gleaner (Jamaica), Bussiness Recorder (Pakistán), Republica (Perú), Gazeta Prawna (Polònia), El Comercio (Perú).

Periòdicament la llista de diaris disponibles es va actualitzant incorporant nous títols.
Podeu accedir als títols dels diaris a la pàgina web d'aquest servei: http://www.satellitenewspapersiberia.com/periodicos_pais.php

1 comentari:

Marc Vilallonga Grau ha dit...

Val la pena aprofitar aquest servei, tot i que potser se n'hauria de fer més difusió perquè molta gent no el coneix.