dilluns, 16 de febrer del 2009

EL NOMBRE D'USUARIS DE LES BIBLIOTEQUES MUNICIPALS VA CRÈIXER UN 23% L'ANY PASSAT

11.2.09

La valoració global de les biblioteques de Terrassa és d’un vuit i mig, quatre dècimes més que el 2003, mentre que en municipis similars la valoració només arriba al 7,1. Pel que fa a l’horari, un 80% dels usuaris el considera adequat.
Durant l’any 2008, un 23 per cent més de persones que l’any anterior han passat per les biblioteques municipals i s’arriba ja als 711.000 usuaris. Així es desprèn d’un estudi fet per la Diputació entre 400 usuaris de les biblioteques de municipis de més de 30.000 habitants.

De fet, totes les dades experimenten un notable increment que ja dura des de l’any 2005, en un exercici en què no s’ha inaugurat cap equipament d’aquestes característiques a la ciutat, tal i com ha recordat el regidor de Cultura, Amadeu Aguado: “L’any 2008, això és un fet remarcable, no es va inaugurar cap equipament i, en canvi, la mitjana d’augment és d'un 23 per cent. Vol dir que l’augment en aquest cas no es deu a la incorporació d’un nou equipament sinó a l'increment d'usuaris als equipaments existents. Aquest augment mostra la consolidació del servei de biblioteques de districte i la fidelització dels usuaris de biblioteques més antigues”.

Aquests increments es justifiquen perquè aquest any s’han iniciat nous programes de foment de la lectura com “Acosta’t a la lectura”, “Terrassa llegeix” o “Nascuts per llegir”; i perquè han augmentat les activitats, la qual cosa ha contribuït a la fidelització dels usuaris. El nombre de préstecs ha augmentat en un 18,8 per cent i el de carnets de les biblioteques en un 10,7 per cent. El nombre de documents prestats també augmenta en un 19,2 per cent; les activitats en un 62 per cent, així com el nombre de participants en aquestes activitats en un 23,5 per cent.

La valoració global de les biblioteques de Terrassa és d’un vuit i mig, quatre dècimes més que el 2003, mentre que en municipis similars la valoració només arriba al 7,1. Pel que fa a l’horari, tot i que un 80 per cent dels usuaris el consideren molt adequat, bastant adequat o normal, la Biblioteca Central ampliarà el seu horari aquest pròxim estiu per adequar-lo millor a la demanda dels ciutadans.

Podeu fer servir l'enllaç per veure'n el vídeo

3 comentaris:

Eduard González ha dit...

El que cal és que s'amplii l'horari en períodes d'exàmens, ja que en aquests dies la biblioteca està plena fins la bandera!

BIBLIOMOLA ha dit...

Si només necessites una cadira i una taula tens una altra opció:

Estudia nit
El Vapor Universitari de Terrassa obre les aules d'estudi nocturn. Per accedir-hi cal que sol·liciteu una tarja, mitjançant la web EstudiaNit www.terrassa.net/Vapor

Com la web en català no funciona massa bé, et remeto a la informació en castellà.

Servicio nocturno de aulas de estudio
Este servicio se activa durante la época de exámenes a fin de que los estudiantes del Campus Terrassa puedan disfrutar de un espacio adecuado para estudiar durante la noche.

Las aulas están ubicadas en el edificio de la sociedad Vapor Universitari, los días del servicio se determinan anualmente en función del calendario de exámenes (enero-febrero, mayo-junio y septiembre) y el horario de funcionamiento es de lunes a viernes de 22:30 a 05:30.

Normas de uso del servicio:
• Ser estudiante mayor de 18 años.
• Disponer de una tarjeta de acceso.
• Utilizar el paso de acceso señalizado al entrar y al salir del edificio.
• Respetar las zonas restringidas (el edificio está protegido con un sistema de alarmas).
• Mantener una actitud de respeto hacia los demás usuarios del servicio y hacia las instalaciones en general.
http://www2.terrassa.cat/vapor/cas/serveis5.php

Montse ha dit...

I tot aquest augment en tots sentits, s'ha fet amb el mateix personal que abans ? o el personal també ha augmentat de manera proporcional ? Moltes felicitats a tots els que ho feu possible ! ;-)